Amb la col·laboració de:             

Calendura i Calendureta són dos titelles autòmats situats a la Torre Vetlla de l’antiga Vila Murada d’Elx que des de 1759 s’han encarregat de marcar-nos les hores colpejant les campanes. El primer s’encarrega de donar les hores mentre que el segon toca els quarts.

En 1879 el Consell va intentar eliminar-los i va desmuntar el rellotge amb la finalitat de “modernitzar-lo” però després de les protestes de la població el Consell va haver de recuperar-lo, tornant a sonar l’1 de juny de 1880. Aquesta anècdota, demostra l’enorme afecte que els il·licitans sempre han tingut a aquests dos titelles autòmats construïts a l’estil dels Jacquemarts francesos, que amb el temps s’han convertit en un bé cultural de la nostra ciutat.

CALENDURETA – FESTIVAL IBEROAMERICÀ DE TEATRE DE TITELLES, OBJECTES I VISUAL El festival ampra el nom del més xicotet d’aquests entranyables personatges il·licitans com a mostra d’afecte, amb la finalitat de donar-los a conéixer i convertir a Elx en referent internacional en l’àmbit del teatre de titelles iberoamericà.

Per a aconseguir aquesta fi, el Teatre de titelles La Carreta ha dissenyat un Festival pensat per a presentar a la ciutadania alguns dels espectacles i companyies amb més recorregut d’Iberoamèrica, que són aparador i referent de l’art dels titelles de països com Portugal, Espanya, Colòmbia i l’Argentina.

En paral·lel a la programació es realitzaran tallers, jornades de treball i trobades amb els organitzadors de festivals internacionals, amb l’objectiu de construir ponts, crear xarxes i establir vincles que permeten desenvolupar projectes conjunts.

Aquesta primera edició CALENDURETA ha sigut possible gràcies al suport de IBERESCENA i a la col·laboració de les Regidories de Comerç i Desenvolupament Rural de l’Ajuntament d’Elx, i sobretot, gràcies a el treball i esforç de l’equip de Gestió i Producció de TEATRE LA CARRETA.

Benvinguts/as a CALENDURETA, benvinguts/as a “La festa dels titelles”!