Programació escolar amb ajuda de l’Institut Valencià de Cultura 2022-2023

   

I amb ajuda de INAEM, Ministeri de Cultura i Esports 2023

Presentem un avanç de EDUCATEATRE – Programació de Teatre escolar 2023/2024

Ací us vam mostrar alguns dels espectacles i companyies de les quals podreu gaudir aquest pròxim curs escolar.
Des de Sala La Carreta volem agrair-vos a tots els equips docents que cada any acosteu al vostre alumnat al teatre.
Des de fa 26 anys que va començar la nostra Programació de teatre escolar i hem aconseguit, gràcies a la vostra ajuda i compromís, ser un referent en tota la província d’Alacant amb una programació rica, variada i per a totes les franges d’edat.
Volem posar en valor tot el que aporta a l’alumnat aquest tipus d’activitats tenint un caràcter no sols lúdic, si no també acostant-los a la cultura, al tradicional, incentivant el pensament crític, divergent, ajudant-los a connectar amb les seues emocions i transmetent-los valors com l’empatia, la tolerància i el respecte.

Ja podeu fer les vostres reserves, telefonant-nos al: 615 11 67 29 o escriu-nos un correu a: educateatro@lacarretateatro.com

Próximo Evento
UN SHOW DE MAGIA PERO MÁS CHULO – Cia. Mago Iván Santacruz
13 d'Octubre de 2023 - 10:00h

XIII FESTIVAL DE MÀGIA "MAGIAELX"

Un xou que combina la màgia, el teatre, números musicals, participació de l'audiència i, sobretot, molt divertit.

Un xou on es toquen diferents disciplines artístiques, com ara el clown, la manyaga, improvisació, dansa, contacontes, il·lusions òptiques, etc….

Una gran posada en escena!

 

 

 

 

 
Primària (de 6 a 11 anys)
En Sala La Carreta
Disponible en castellà.
SOY EL MAGO – Cia. El Mag Josemari
16 d'octubre de 2023 - 10:00h i 12:00h
XIII FESTIVAL DE MÀGIA FAMILIAR "MAGIAELX"                                                                               PRIMER PREMI NACIONAL DE MÀGIA INFANTIL durant el XXXVII Congrés Nacional de Màgia.                           "Soc el mag" és un espectacle de màgia on es recullen els trucs més clàssics i divertits de la màgia infantil i familiar. Aparicions, desaparicions, transformacions, paraules màgiques i molt de riure. En definitiva: Soc el Mag és el xou dels grans èxits del Mag Josemari.

 

Primaria, desde 6 a 11 anys
En Sala La Carreta
Espectacle en castellà
LES CARTES DEL QUIXOT – Cia. Tramant Teatre
27 d'octubre del 2023 - 10:00h i 12:00h
Guanyadora la IX edició del certamen internacional Barroc Infantil del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro (2020). Ens trobem en una Espanya rural on l'analfabetisme inunda encara la vida de la majoria de la població. Don Pascual, mestre nouvingut a un xicotet poble, coneix a Aldonza, l'encarregada de la neteja de l'escola. Aldonza té una carta que va pertànyer a la seua retataratataraabuela i que necessita que li lligen perquè ella no sap. Don Pascual descobrirà que aquesta carta va pertànyer a l'autèntica Aldonza, la que apareix en el llibre del Quixot. Absolutament desconcertat, es compromet al fet que siga ella, la retataratataranieta mateixa, la que llija aquesta carta, i ho aconseguirà ensenyant-li a llegir i escriure ajudat per diferents capítols del Quixot.
Primària (de 6 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle en castellà/valencià
LA BIBLIOTECA IMAGINARIA- Cia. Arbolé Teatro
10 de novembre de 2023 - 10:00h i 12:00h

La Biblioteca Imaginària tanca una trilogia que s'inicie amb “Veig Leo”, i va continuar amb “Leocadia i els Ratolins”, l'objectiu principal dels quals era transmetre als xiquets i xiquetes el plaer de la lectura, i presentar les biblioteques com a llocs plens de màgia, en els quals cada llibre és un xicotet i meravellós tresor.

En aquesta ocasió Leocadia, la nostra particular bibliotecària i Laura, aqueixa xicoteta i incansable lectora, viatjaran a través dels llibres i correran grans aventures, en un viatge iniciàtic que transformarà a Laura.

La xiqueta caurà en el llibre fins al cau de “Alicia al País de les Meravelles”, serà arrossegada per un huracà entre les pàgines del “Mag de Oz”, i volarà sobre els paràgrafs, als braços de “Peter Pan”.

Però en un sortilegi similar al de “La Història Interminable” els llibres començaren a desaparéixer, perquè els xiquets i xiquetes han deixat d'imaginar-los i llegir-los. La nostra xicoteta Bastian, salvarà la biblioteca i animarà a tot el publique a llegir de nou, perquè......

”Si t'agrada l'aventura comença amb la lectura, si t'agraden els viatges els llibres són el teu equipatge, si a mil mons vols anar un llibre has d'obrir..."

   
Primària (de 6 a 9 anys)
Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà.
RODAR I RODAR – Cia. L’Horta Teatre
23 i 24 de novembre de 2023 - 10:00h i 12:00h

Soc un viatger que ha viatjat pertot arreu, però ja cansat d'aquest món, m'he aventurat a descobrir uns altres.

M'he endinsat en el Llibre de la Fantasia de Gianni Rodari i he descobert un món meravellós, diferent, divertit, just i apassionant…

L'estímul de la imaginació i la transmissió del gust per la lectura són els principals objectius d'aquest treball.

Pau, gran explorador de territoris desconeguts, ens contarà les seues aventures viatjant amb llibre. Sí, sí, amb llibre. “Rodar I rodar” ensenyarà a les xiquetes i xiquets a pujar a aquest particular vehicle i descobrir mons apassionants. Pau viatjarà fins a les vostres escoles per a fer-vos gaudir una estona amb la literatura.

     
Infantil i Primària (de 3 a 7 anys)
En Sala La Carreta
MOWGLI: EL LIBRO DE LA SELVA – Cia. La Carreta Teatre
Del 27 al 30 de novembre de 2023 - 10:00h i 12:00h

Respectant el relat original de Kipling, hem realitzat una adaptació per a públic familiar que simplifica el catàleg de personatges i el curs de la història. Un espectacle àgil i divertit en el qual es reforça un missatge primordial: la importància de tindre una família que et dona suport, que et vol i que t'educa; i en el qual es revelen de manera entranyable dues dels grans valors que tanca el relat de Kipling: l'amistat i la fraternitat. Al final, “El Llibre de la Selva” tanca una moralitat senzilla i bella, Mowgli, el xicotet salvatge ha de tornar amb els seus, amb els humans, però mantindrà per sempre el seu amor i respecte cap als animals que li van cuidar i li van ensenyar a ser, paradoxalment, “un bon home”

 

Infantil i Primária (de 4 a 9 anys)
Sala La Carreta
Espectacle en castellà
OHIÁ- Cia. La sonrisa del lagarto
01 de desembre de 2023 - 10:00h i 12:00h
Ohiá, una xicoteta dent de lleó a la recerca de les seues bufones espores, emprendrà un viatge ple d'aventures i emocions en el qual comprendrà la bellesa de la vida. Xicotets insectes, gegants renacueajos, ocells de colors, flors exòtiques i plantes parladores li acompanyaran en aquest viatge. Brollar, florir, marcir i… tornar a brollar. Fusiona la tècnica d'ombres chinescas amb el mecanisme de la caixa crankie i la música en directe.        
Infantil (de 4 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
ROJO- Cia. La Canela Teatro de títeres
15 de desembre de 2023 - 10:00h i 12:00h

Una proposta tendra i divertida que dona un gir al rol tradicional del diable i les bruixes. Un retaule de titelles que es descompon per a oferir dimensions i tècniques diverses. Una narradora anirà revelant per què va triar contar-nos aquesta història i com en els seus records d'infància el color ROJO la va tenyir de felicitat.

Va ocórrer quan el diable va abandonar els seus focs per una venedora de pomes. En aqueix temps molt llunyà d'aquest dia, els mercats de carrer eren el cor del món. Cada ciutat tenia un mercat ple de colors, olors i soroll on la gent es reunia a vendre i comprar, a discutir sobre els reis, els eclipsis i les collites... i a assabentar-se de les últimes notícies. Però, entre tants mercats va haver-hi un que es va fer conte perquè allí va arribar el diable enamorat.

Basat en el conte original de l'escriptora argentina Liliana Bodoc.

 

 

Primària (de 7 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
CUENTOS MÁGICOS KAMISHIBAI – Cia. Los Claveles
19 de gener de 2024 - 10:00h
Kamishibai significa literalment en japonés “art dramàtic en paper”. S'originé en els temples budistes cap al segle XII i cap al 1920 es consolidé com a manera tradicional de contar contes. El poder del KAMISHIBAI és màgic. És una oda a la sensibilitat mes càlida: una història, un teatre, una manera única d'unir a diferents persones…en definitiva és una aventura oberta a la imaginació. És una caixa plena de sorpreses, qualsevol cosa cap dins des d'un gegant, a un pésol, des d'una papallona a un colibrí. Quan aquesta caixa s'obri crea un escenari en el qual al voltant de d'ell es reuneix la seua audiència, tothom aquestá atent perquè el dibuix imprés en la lámina que veiem ens posa en antecedents, ens introdueix en l'escena però tots volem sentir qué passarà. És el miracle pur de la comunicació i  és on resideix la seua màgia.          
Infantil (de 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
L’ANEGET LLEIG – Cia. La Carreta Teatre
Del 22 al 26 de gener de 2024 - 10:00h i 12:00h
Una adaptació per a marionetes i titelles del popular conte d'Hans Cristian Andersen, on sense desvirtuar l'essència del seu contingut ressaltem valors com la solidaritat i abordem temes com la integració, dins de l'estructura dramàtica de la història. Una proposta plasticonarrativa, plena d'emoció i sentiment. Un espectacle on la música i les cançons són un component essencial a l'hora de suggerir climes, crear ambients i donar ritme a multitud de personatges que possibiliten la posada en escena de "L'Aneguet lleig".      
Infantil (de 3 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà/valencià
EL SOMNI DE JULI VERNE- Cia. J M Gestión Teatral
02 de febrer de 2024 - 10:00h i 12:00h

El xicotet Jules Verne, amb tan sols nou anys, és castigat després d'intentar escapar a bord d'una fragata. Al costat del seu germà Paul, viurà mil i una aventures en la golfa de la seua casa imaginant creuar els continents i els oceans amb l'ajuda dels objectes i andròmines abandonades que té al seu abast. I és que, tal com el seu pare li ha indicat “a partir d'ara no viatjarà a cap altra part més que en la seua imaginació”.

Un espectacle visual i emotiu que aposta pels somnis i la imaginació.

 

 

 

 

Primària ( de 6 a 11 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà/valencià
L’HOME QUE CREMAVA PEDRES – Cia. Tian Gombau
15 de Febrer de 2024 a les 10:00h i 12:00h 
Aquest espectacle parla de com han anat evolucionant els vincles entre les persones i la terra. Uns vincles que determinaven la manera de treballar, la manera de viure del dia a dia i les festes, la manera de relacionar-se amb un espai i un temps. Tot això a canviat molt, però hi ha qui intenta recuperar aquests vincles, des d'una mirada del present. També parla de com ens adaptem a les adversitats, per pura supervivència, especialment els xiquets i les xiquetes. L'home que cremava pedres explica la història de Sagal, el fill d'un calciner, un fabricant de calç. Abans la calç era un material fonamental per a fer cases, però va arribar un temps en què la manera de construir va canviar... i l'ofici de calçiner va desaparéixer. L'home que cremava pedres va haver de reconstruir-se, i Sagal el va ajudar.

 

 

           
Infantil i Primària (de 3 a 6 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en valencià i castellà.
UN DÍA EN EL TEATRO – Cia. Teatro Arbolé
08 de març de 2024 - 10:00h

UN VIATGE D'INICIACIÓ Al MÓN DELS LLENGUATGES TEATRALS

A través del joc i el gaudi, i amb el clown com a immillorable timoner, explorarem els elements més senzills de les arts escèniques: la llum, el gest, la veu, la paraula… Per a descobrir i navegar, amb humor i fluïdesa, els gèneres més visitats del teatre per a la infància. Un espectacle especialment pensat perquè siga una de les primeres experiències teatrals dels seus xicotets espectadors. Els personatges juguen amb la llum, entropessan, cauen i tornen a alçar-se en un joc rítmic que explora el potencial expressiu del moviment i el gest. Donaran color a aquest trajecte el clown, la manyaga, la dansa, el teatre d'ombres, els titelles, la música… Amb soltesa i desimboltura, buscant contínuament la participació de xicotets i xicotetes, els nostres protagonistes ens conviden a acompanyar-los en un espectacle fresc, divertit i ple de color.

 

 

Infantil i primer cicle de primària (de 3 a 7 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
SIN LUNA – Cia. Samfaina de colors
22 de març de 2024 - 10:00h i 12:00h

Capvespre. Una xica espera la lluna cantant i tocant els seus instruments per a crear l'harmonia de la nit. Quan la música creix, la lluna creix. Quan la música es torna fosca, la lluna s'apaga. Un mussol i un llop acompanyen aquest dolç moviment del vaivé de la lluna. Nit fosca. Sense lluna.

Sense lluna és una reflexió sobre l'harmonia i l'equilibri universal a través de la música. Les fases lunars representen l'al·legoria del cicle de la vida.

Un espectacle sense text on la música és el llenguatge per a comunicar els sentiments i les emocions que ens guien en aquest viatge evocador. Delicadesa visual i música en directe. Una oportunitat ideal per a endinsar-nos en la bellesa i la màgia de la nit.

 Premis:Feten 2023 Premi millor música original y Territori violeta 2023 Mostra Igualada.

 

 

 

Infantil i Primària (2 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle gestual/musical
L’ENCANTERI DEL DRAC – Cia. La Carreta Teatre
Del 15 al 19 d'abril  de 2024 - 10:00h i 12:00h

La llegendària història d'un bosc amenaçat, un poble maleït, un dragó enfadat i un heroi inesperat.

La Carreta Teatre adapta un relat d'Antoni Amorós per a submergir-se en l'univers dels joglars medievals i comptar la llegendària història d'un jove heroi que ha de salvar al seu poble de la maledicció d'un formidable dragó que ha deslligat la seua furiosa còlera al veure amenaçada la supervivència del seu màgic regne natural.

   
Primària (de 6 a 11 anys)
Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valencià
LA GRANJA – Cia. Teloncillo Teatro
26 d'abril de 2024 - 10:00h i 12:00h

Millor espectacle per a la Primera Infància FETEN 2018. Finalista dels Premis MAX 2019. Passarem un dia sencer en La Granja, des de l'alba fins a la caiguda de la vesprada amb els animals, les seues veus i els seus sons i el camp i els seus productes com a base essencial d'una alimentació sana. Per a amanir comptarem amb un ram de sorpreses, sons, caixes, instruments, silenci i màgia. Què va ser primer, l'ou o la gallina?.

Cançons i música en directe, sobre poemes de: Marieta Moneder, Gloria Fuertes, Alicia Herreros, María Elena Walsh i Antonio Gómez Yebra.

 

 

Infantil (de 2 a  5 anys)
En Sala La Carreta
Espectáculo disponible en castellà
II FESTIVAL IBEROAMERICÀ DE TEATRE DE TITELLES, OBJECTES I VISUAL “CALENDURETA”
Del 2 al 14 de maig de 2024

II FESTIVAL IBEROAMERICÀ DE TEATRE DE TITELLES, OBJECTES I VISUAL "CALENDURETA"

Del 2 al 14 de maig de 2024, arrancarà l'II Calendureta, dues setmanes carregades de molts espectacles. Sent una oportunitat única al nostre país de poder veure, conéixer i gaudir de les millors companyies de teatre de titelles de països com: Mèxic, el Perú, el Brasil, l'Uruguai i Espanya. Si us interessen aquestes dates, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per a obtindre informació més detallada sobre els espectacles, franges d'edat, etc. Que comence la festa dels Titelles!

Des d'infantil a tota primària
En Sala La Carreta
Espectacles en castellà
VICENT, EL PIRATA VALENT – Cia. La Carreta Teatre
23 i 24 de maig de 2024 - 10:00h i 12:00h

Un màgic espectacle que narra l'aventura imaginària d'un xiquet que complix el major dels seus somnis, ser pirata i viatjar al fons del mar. Una proposta plena de màgia i il·lusió aconseguida amb la tècnica de teatre negre i la llum ultravioleta. Una apassionant aventura plena de poètica visual i una fantàstica banda sonora que convertix el nostre muntatge en un espectacle per als sentits. "Pasen i vegen, màgia i fantasia caminen de la mà en VICENT, EL PIRATA VALENT".

Infantil (de 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valencià