Programació escolar amb ajuda de l’Institut Valencià de Cultura 2022-2023

   

Amb ajuda de INAEM, Ministeri de Cultura i Esports 2023

I amb ajuda de l’Ajuntament d’Elx, departament de Cultura

Vídeo resum de l’II Calendureta

Amb l’II Calendureta 2024 (Festival Iberoamericà de titelles, objectes i visual) tanquem la programació escolar de la temporada 2023/2024. Ens veiem al setembre amb el nou inici de la temporada 2024/2025 amb moltes sorpreses, meravellosos espectacles, tant familiars com escolars i tallers. Us esperem!

Próximo Evento
LES CARTES DEL QUIXOT – Cia. Tramant Teatre
23 i 24 d'octubre del 2024 - 10:00h i 12:00h
Guanyadora la IX edició del certamen internacional Barroc Infantil del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro (2020). Ens trobem en una Espanya rural on l'analfabetisme inunda encara la vida de la majoria de la població. Don Pascual, mestre nouvingut a un xicotet poble, coneix a Aldonza, l'encarregada de la neteja de l'escola. Aldonza té una carta que va pertànyer a la seua retataratataraabuela i que necessita que li lligen perquè ella no sap. Don Pascual descobrirà que aquesta carta va pertànyer a l'autèntica Aldonza, la que apareix en el llibre del Quixot. Absolutament desconcertat, es compromet al fet que siga ella, la retataratataranieta mateixa, la que llija aquesta carta, i ho aconseguirà ensenyant-li a llegir i escriure ajudat per diferents capítols del Quixot.
Primària (de 6 a 11 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle en castellà/valencià
HALLOWEEN ES MÁGICO- Cia. El Mago Jose Mari
29, 30 i 31 d'octubre del 2024 d'octubre del 2022 a les 10:00h i 12:00h
De la mà del nostre benvolgut amic i Mag José María Alcázar (Primer Premi Nacional de Màgia infantil), descobrirem un espectacle de màgia terroríficament divertit. Un espectacle on ajudarà els/as xiquets/as a superar les seues pors a través de l'humor, el riure i la màgia. Amb un mag molt poregós, on els xiquets/as participen creant personatges terrorífics, fantasmes, conjurs, carabasses i molta màgia.
Per a primària (de 6 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle en castellà
DOLPHIN I LA MAR DE PLÀSTIC – Cia. La Carreta Teatre
 4, 5, 6 i 7 de novembre de 2024 - 10:00h i 12:00h
10, 11 i 12 de desembre de 2024 10:00h i 12:00h
4, 5 6 i 7 de febrer de 2025 -  10:00h i 12:00h
   

Una aventura submarina molt màgica duta a terme amb teatre negre i treball actoral. Sensible i educativa, que aborda la problemàtica dels plàstics en les mars i consciència a l'alumnat sobre la cura del medi ambient i el reciclatge, aportant idees entre tots/as.

Aquesta és la història de Dolphin i Llibertat. A Llibertat el que més li agrada en el món és agafar la barca del seu avi i eixir a navegar, sentir la brisa marina, que li esguite l'espuma de les ones...

En una de les seues escapades coneixerà a Dolphin, un personatge entranyable, juganer amb el qual estableix una bonica amistat. Però un dia Dolphin no ve a jugar, alguna cosa ha ocorregut, està atrapat en el fons de la mar. Lliber se submergeix per a ajudar al seu amic i es troba amb una realitat submarina que no podia imaginar. Aconseguirà alliberar a Dolphin?, què farà Llibertat per a intentar canviar aquesta realitat?, com la podem ajudar?

 
Primária (de 6 a 11 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valencià
LA RATITA PRESUMIDA – Cía. Tropos Teatro
8 de Novembre del 2024 - 10.00 i 12:00h
L'amor no es pot triar. A vegades arriba i després es va. A vegades es queda per sempre i a vegades no ho trobes mai. Unes altres, ho tens tan a prop que ni ho veus. La rateta Martina i el ratolí Martín són bons amics. Un dia, Martina troba una moneda i decidix comprar-se un llaç en la merceria del seu amic Martín. Coneixerà al Senyor Ànec, Don Sapito, Don Gat… Quina serà la millor elecció? La rateta no es deixarà conquistar fàcilment, ni Martín permetrà que li arrabassen l'amor de la seua vida. Una divertidíssima versió del conegut conte tradicional.

 

 

 

 

Infantil i primer cicle de primària (de 3 a 7 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà.
CROMA, UNA HISTÒRIA DIBUIXADA – Cía L’Horta Teatre
15 de novembre del 2024 - 10:00h

Croma es comunica amb dibuixos i colors i així és com ens comptarà el seu viatge: de com va volar damunt d'un agró, va ballar amb els insectes i parla amb les meduses per a trobar la seua nova casa. Croma és una història dibuixada en directe i acolorida amb pinzells i molts poals de pintura que omplin l'escena d'imaginació, expressió plàstica i poesia.

 

 

Infantil i Primària (de 3 a 7 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà/valencià
NOA, UY, UY, UY – Cia. Panta Rhey
22 de novembre de 2024 - 10:00h i 12:00h
Noa, quasi té tres anys, espontània, lliure, inquieta, entremaliada, juganera i graciosa. La seua àvia i el seu avi viuen lluny i molt tranquils. Seran dies extraordinaris per a totes. L'arribada de Noa a passar uns dies amb tots dos, donarà la volta a les seues monòtones vides i re descobriran el món a través dels ulls de Noa. Un huracà s'aveïna, serà una aventura infinita per als tres.                  
Infantil (de 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
MISSION IMPOSSIBLE, POSSIBLE MISIÓN- Cía. Ea! Teatro
27 de novembre de 2024 a les 10:00h i 12:00h 

Dos agents especials treballen per a preservar la seguretat de la humanitat, Bega i Galindó, estos estan entrenats i posseïxen l'arma més sofisticada per a dur a terme totes les seues missions, el riure.

Camuflats entre nosaltres, passen desapercebuts, a l'espera de solucionar els problemes de tots aquells que necessiten la seua ajuda. Un espectacle molt divertit i participatiu.

 

 

 

 

 

 

 

           
Primària (de 6 a 11 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà.
L’ENCANTERI DEL DRAC – Cia. La Carreta Teatre
3, 4 i 5 de desembre de 2024 - 10:00h i 12:00h

La llegendària història d'un bosc amenaçat, un poble maleït, un dragó enfadat i un heroi inesperat.

La Carreta Teatre adapta un relat d'Antoni Amorós per a submergir-se en l'univers dels joglars medievals i comptar la llegendària història d'un jove heroi que ha de salvar al seu poble de la maledicció d'un formidable dragó que ha deslligat la seua furiosa còlera al veure amenaçada la supervivència del seu màgic regne natural.

   
Primària (de 6 a 11 anys)
Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valencià
EMOTICOLORS – Cía. Tarambana Teatro
15, 16 i 17 de gener de 2025 - 10:00h i 12:00h

EmotiColors és un conte on els colors, les emocions, la música, la tolerància i la diversitat s'unixen creant un espectacle màgic i molt divertit. EmotiColors ens conta la història d'un color, el negre (BLACK), que arriba al País dels Colors Primaris, (XARXA, YELLOW i BLUE).

Des del principi BLACK és rebutjat per la seua condició de diferent i es veu obligat a marxar-se i provar sort al País dels Colors Secundaris (GREEN, ORANGE i VIOLET), on tampoc és acceptat. No obstant això, en este recorregut tots els colors li aniran coneixent, deixaran de tindre-li por i comprendran que BLACK no és sinó la suma de tots ells, i també de totes les emocions que representen. Una divertida i original mescla de teatre, música i audiovisuals que ens submergix en l'univers de la intel·ligència emocional a través dels colors i ens ensenya a posar nom al que sentim i a afrontar-ho.

 

 

Infantil i Primària (de 5 a 8 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà.
JA JI LE: EL CERDITO VERDE-AZUL – Cía. La Carreta Teatro
Del 21 al 30 de gener de 2025 - 10:00h i 12:00h
Del 08 al 16 d'abril de 2025 - 10:00h i 12:00h

Espectacle basat en el conte de Ursula Wölfel, on ens compta i ens ensenya  la importància d'acceptar-se a un mateix. Un senglar gris vol ser diferent de com és i els seus desitjos es convertixen en realitat. Adquirix el color blau d'un peix, la cabellera del lleó, el coll de la girafa... El problema és que ara no sap que animal és. Un viatge per la sabana le llevarà a viure moltes aventures i conéixer a altres animals. No importa com sigues, sempre que sigues tu. Este espectacle està dut a terme amb titelles de fil i la màgia del teatre d'ombres.

 

 

 

 

 

 

Infantil (de 3 a 5 anys)
En Sala La Carreta
 Espectacle disponible en castellà/valencià
BOLA – Cia. L’Horta Teatre
14 de febrer de 2025 - 10:00h i 12:00h

Us presentem Bola, de la Companyia L'Horta Teatre, amb 45 anys de trajectòria i nombrosos premis i reconeixements a la seua esquena.

Un espectacle gestual i d'objectes, sense paraules, amb una escenografia acolorida, i on a través del moviment, la música, la llum i les formes, coneixerem a  Gloria i Pau que seran Bola i Poal.

Junts i d'una forma simpàtica i divertida, descobriran la diferència i les formes geomètriques,  i davant ells apareixeran infinites possibilitats de joc.

 

 
Infantil ( 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle gestual i d'objectes.
FOR+ – Cía. Xarop Teatro
21 de febrer de 2025 - 10:00h i 12:00h

Pupi és un xiquet xicotet, se submergix en els seus somnis portant-nos amb ell al món del joc, dels seus gargots que dansen i canten al ritme de l'alegria i del color.

Este és un viatge feia la imaginació de Pupi, on totes les coses poden ser possibles, cobrant vida per a fer-nos sentir i somiar.

Quan Pupi obri els ulls alguna cosa en el nostre interior ha canviat, perquè ell som tots!

 

 

 

 

 

Infantil ( 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle gestual i d'objectes
EL SOMNI DE JULI VERNE- Cia. J M Gestión Teatral
11 i 12 de març de 2025 - 10:00h i 12:00h

El xicotet Jules Verne, amb tan sols nou anys, és castigat després d'intentar escapar a bord d'una fragata. Al costat del seu germà Paul, viurà mil i una aventures en la golfa de la seua casa imaginant creuar els continents i els oceans amb l'ajuda dels objectes i andròmines abandonades que té al seu abast. I és que, tal com el seu pare li ha indicat “a partir d'ara no viatjarà a cap altra part més que en la seua imaginació”.

Un espectacle visual i emotiu que aposta pels somnis i la imaginació.

 

 

 

 

Primària ( de 6 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà/valencià
RITMOS ANIMALESCOS – Cia. Fàbrica de paraules
13 i 14 de març de 2025 - 10:00h i 12:00h

Què succeiria si unírem en l'escenari a una vaca, cinc micos, un poll, una puça, una granota, deu gossets, tres gats, un grapat de ratolins, una aranya, una mosca, un talp, un fardatxo i uns quantes bestioles més? Doncs que el teatre s'ompliria de ritmes animalescos! Música en directe, narració oral, titelles i amor per la paraula. Ritmes *animalescos és infància i família, és joc i esbarjo, és pura energia i ganes de riure, de ballar i gaudir.

 

 

Infantil i Primària (de 4 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà.
LOS COLORES DE ZOE- Cia. Pampol Teatre
28 de març de 2025 - 10:00h i 12:00h  

A la xicoteta zebra ZOE, sempre li han dit que és molt especial, i això li agrada. Un dia descobrix que, en realitat és diferent, les seues ratlles són de colors, i això no li agrada. Decidix emprendre un viatge per a intentar ser com les altres zebres, un viatge carregat de: cançons, aventures i perills que haurà de superar.

Aconseguirà ser blanca i negra?, li agradarà?, la reconeixeran?, la voldran més?, voldrà tornar a ser com abans?

 

Infantil (de 3 a 6 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle en castellà
CAPERUCITA Y OTROS LOBOS – Cía. Teatro La Estrella
04 d'abril de 2025 - 12:00h

Els pallassos Coscorrito i Cuchufleta compten, juguen i ens introduïxen en esta història que es desenvolupa en un poble xicotet de muntanya, on a l'hivern sol nevar i quan arriba el llop, a tots fa tremolar...

Este serà el nexe d'unió entre dos contes: "Caputxeta Roja" i "Pedro i el Llop", que en esta versió mesclarem aconseguint acostar els dos clàssics al públic infantil i familiar de manera divertida i sorprenent.

 

 

Infantil i Primária (de 4 a 8 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valenciá
LA MONA SIMONA – Cia. La sonrisa del lagarto
02 de maig de 2025 - 10:00h i 12:00h
 

Ací comença l'III Calendureta (Festival Iberoamericà de titelles, objectes i visual) de la mà d'una companyia híspano-brasilera:  La sonrisa del lagarto, sorgix amb la il·lusió de crear espectacles i contar històries que no sols divertisquen si no que siguen capaces d'emocionar i enfrontar al públic a temes d'actualitat.

Un espectacle senzillament bell, inspirat en valors com l'amistat i l'amor a la naturalesa. Innovador perquè mescla les tècniques del teatre d'ombres chinescas, els titelles i la narració i interpretació.

Penjada d'una branca d'un mil·lenari Baobab, la bonica Simona espera somnolenta l'arribada de l'alba per a saludar a l'astre rei, el Sol. A tots els altres animals que passen per davall el seu arbre els convida a veure el gran espectacle, i per a espantar el somni i la soledat de l'espera, els demana que li conte un conte mentres.

       

 

 

Infantil i primer cicle de primària (de 3 a 7 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
EL RATONCITO Y LA LUNA- Cia. Omar Álvarez
5 i 12 de maig de 2025 - 10:00h i 12:00h
III Calendureta (Festival Iberoamericà de titelles, objectes i visual) Des de Buenos Aires, (l'Argentina) ens acompanya la companyia Omar Álvarez, creada en 1987 pels germans Claudio i Omar, una companyia que treballa fermament compromesa en el desenvolupament de l'Art dels Titelles de l'Argentina. Procurant el més alt nivell estètic, els seus espectacles han merescut el reconeixement del públic, el mitjà ,i la crítica especialitzada, rebent més de trenta premis i guardons nacionals i internacionals. El Ratoncito i la Lluna, és una història d'amor comptada amb humor i satisfeta de marxes i contratemps, d'avanços i retrocessos, de somnis i desitjos que semblen inassolibles, més encara si tenim en compte que el protagonista d'esta obra és un simpàtic ratoncito anomenat Gualdo, qui es desviu per conéixer personalment a la seua eterna enamorada, la Lluna. Gualdo, haurà de passar mil i una aventures per a resoldre les dificultats i contratemps que sorgisquen al llarg del viatge, i a més haurà de bregar amb els seus veïns, una parella de rates tossudes i malhumorades i un gat feroç, i així poder arribar a la seua estimada.        

 

 

Infantil i Primària (de 3 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
EL NIÑO DE ARENA- Cia. Omar Álvarez
6 i 7 de maig de 2025 - 10:00h i 12:00h

Seguim amb la companyia Argentina d'Omar Álvarez dins de l'III Calendureta (Festival de titelles, objectes i visual) esta vegada amb el seu preciós espectacle El xiquet d'arena.

Una tendra història d'amor entre un homenet d'arena que cobra vida (gràcies a la fantasia d'un home) i una encantadora sireneta, un altre personatge de fantasia, producte de la il·lusió d'aquell homenet.

Com en l'anar i vindre de les ones succeïxen les situacions, xicotets gestos i detalls subtils que ens submergixen en esta xicoteta gran història carregada de sentiments i emocions plenes. Però esta commovedora parella no podrà escapar de l'adversitat, i l'haurà d'enfrontar des del més profund del seu ser.

“El xiquet d'arena” ens mostra així, en una metàfora, el món real que resulta a vegades tan bell i a vegades tan cruel, capaz de confrontar i arrabassar-nos fins al tresor més fragil i pur … les il·lusions. Només una força poderosa, tan intangible com real podrà defendre als xicotets protagonistes de la més brava i irresistible de les marees:l'amor amb què alimenten les il·lusions … i els somnis.

 

         
Infantil i Primària (de 4 a 8 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
LA VIDA SECRETA DE LOS PAÑALES -Cía Andi Rubinstein
9 de maig de 2025 - 10:00h i 12:00h

III Calendureta (Festival Iberoamaericano de titelles, objectes i visual) Des del Brasil ens acompanyarà Andrea Rubinstein, la seua companyia porta més de 20 anys treballant amb històries com a ferramentes per a la transformació humana. Es va formar en la narració de tradició oral de les cultures del món, en països com el Brasil, Àfrica, els Estats Units, el Canadà i Anglaterra.

 "La vida secreta de los pañales", és una espectacle àgil i divertit, sobre una mare sola en l'escenari que es troba amb la seua tasca diària d'arreglar, llavar  innombrables pañales de tela. En entregar-se a esta tasca de cos i ànima, ella ix per alguns minuts del món real i crea un món imaginari on els draps es transformen en éssers que conten la seua pròpia història.

Tota l'acció passa dins d'un safareig i ens convida a repensar maneres de bregar amb tasques esmussades del quotidià que ens transporten a l'univers màgic de la possibilitat de la transformació.

Premi a la Millor Actuació/ Manipulació dins del Festival de Teatre Infantil Subotica - Sèrbia 2018

           
Infantil i Primària (de 5 a 7 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle d'objectes/ gestual/ sense paraules