Programació escolar amb ajuda de l’Institut Valencià de Cultura 2022-2023

   

Amb ajuda de INAEM, Ministeri de Cultura i Esports 2023

I amb ajuda de l’Ajuntament d’Elx, departament de Cultura

Presentem un avanç de EDUCATEATRE – Programació de Teatre escolar 2023/2024

Ací us vam mostrar alguns dels espectacles i companyies de les quals podreu gaudir este pròxim curs escolar.
Des de Sala La Carreta volem agrair-vos a tots els equips docents que cada any acosteu al vostre alumnat al teatre.
Des de fa 26 anys que va començar la nostra Programació de teatre escolar i hem aconseguit, gràcies a la vostra ajuda i compromís, ser un referent en tota la província d’Alacant amb una programació rica, variada i per a totes les franges d’edat.
Volem posar en valor tot el que aporta a la comunitat escolar este tipus d’activitats tenint un caràcter no sols lúdic, si no també cultural, incentivant el pensament crític, divergent, afavorint la connexió amb les emocions i transmetent tot tipus de valors a través del teatre.

Ja podeu fer les vostres reserves, telefonant-nos al: 615 11 67 29 o escriu-nos un correu a: educateatro@lacarretateatro.com

Próximo Evento
CUENTOS MÁGICOS KAMISHIBAI – Cia. Los Claveles
19 de gener de 2024 - 10:00h
Kamishibai significa literalment en japonés “art dramàtic en paper”. S'originé en els temples budistes cap al segle XII i cap al 1920 es consolidé com a manera tradicional de contar contes. El poder del KAMISHIBAI és màgic. És una oda a la sensibilitat mes càlida: una història, un teatre, una manera única d'unir a diferents persones…en definitiva és una aventura oberta a la imaginació. És una caixa plena de sorpreses, qualsevol cosa cap dins des d'un gegant, a un pésol, des d'una papallona a un colibrí. Quan aquesta caixa s'obri crea un escenari en el qual al voltant de d'ell es reuneix la seua audiència, tothom aquestá atent perquè el dibuix imprés en la lámina que veiem ens posa en antecedents, ens introdueix en l'escena però tots volem sentir qué passarà. És el miracle pur de la comunicació i  és on resideix la seua màgia.          
Infantil (de 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
UN DÍA EN EL TEATRO – Cia. Teatro Arbolé
08 de març de 2024 - 10:00h

UN VIATGE D'INICIACIÓ Al MÓN DELS LLENGUATGES TEATRALS

A través del joc i el gaudi, i amb el clown com a immillorable timoner, explorarem els elements més senzills de les arts escèniques: la llum, el gest, la veu, la paraula… Per a descobrir i navegar, amb humor i fluïdesa, els gèneres més visitats del teatre per a la infància. Un espectacle especialment pensat perquè siga una de les primeres experiències teatrals dels seus xicotets espectadors. Els personatges juguen amb la llum, entropessan, cauen i tornen a alçar-se en un joc rítmic que explora el potencial expressiu del moviment i el gest. Donaran color a aquest trajecte el clown, la manyaga, la dansa, el teatre d'ombres, els titelles, la música… Amb soltesa i desimboltura, buscant contínuament la participació de xicotets i xicotetes, els nostres protagonistes ens conviden a acompanyar-los en un espectacle fresc, divertit i ple de color.

 

 

Infantil i primer cicle de primària (de 3 a 7 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà
SIN LUNA – Cia. Samfaina de colors
22 de març de 2024 - 10:00h i 12:00h

Capvespre. Una xica espera la lluna cantant i tocant els seus instruments per a crear l'harmonia de la nit. Quan la música creix, la lluna creix. Quan la música es torna fosca, la lluna s'apaga. Un mussol i un llop acompanyen aquest dolç moviment del vaivé de la lluna. Nit fosca. Sense lluna.

Sense lluna és una reflexió sobre l'harmonia i l'equilibri universal a través de la música. Les fases lunars representen l'al·legoria del cicle de la vida.

Un espectacle sense text on la música és el llenguatge per a comunicar els sentiments i les emocions que ens guien en aquest viatge evocador. Delicadesa visual i música en directe. Una oportunitat ideal per a endinsar-nos en la bellesa i la màgia de la nit.

 Premis:Feten 2023 Premi millor música original y Territori violeta 2023 Mostra Igualada.

 

 

 

Infantil i Primària (2 a 9 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle gestual/musical
L’ENCANTERI DEL DRAC – Cia. La Carreta Teatre
Del 15 al 19 d'abril  de 2024 - 10:00h i 12:00h

La llegendària història d'un bosc amenaçat, un poble maleït, un dragó enfadat i un heroi inesperat.

La Carreta Teatre adapta un relat d'Antoni Amorós per a submergir-se en l'univers dels joglars medievals i comptar la llegendària història d'un jove heroi que ha de salvar al seu poble de la maledicció d'un formidable dragó que ha deslligat la seua furiosa còlera al veure amenaçada la supervivència del seu màgic regne natural.

   
Primària (de 6 a 11 anys)
Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valencià
LA GRANJA – Cia. Teloncillo Teatro
26 d'abril de 2024 - 10:00h i 12:00h

Millor espectacle per a la Primera Infància FETEN 2018. Finalista dels Premis MAX 2019. Passarem un dia sencer en La Granja, des de l'alba fins a la caiguda de la vesprada amb els animals, les seues veus i els seus sons i el camp i els seus productes com a base essencial d'una alimentació sana. Per a amanir comptarem amb un ram de sorpreses, sons, caixes, instruments, silenci i màgia. Què va ser primer, l'ou o la gallina?.

Cançons i música en directe, sobre poemes de: Marieta Moneder, Gloria Fuertes, Alicia Herreros, María Elena Walsh i Antonio Gómez Yebra.

 

 

Infantil (de 2 a  5 anys)
En Sala La Carreta
Espectáculo disponible en castellà
II FESTIVAL IBEROAMERICÀ DE TEATRE DE TITELLES, OBJECTES I VISUAL “CALENDURETA”
Del 2 al 14 de maig de 2024

II FESTIVAL IBEROAMERICÀ DE TEATRE DE TITELLES, OBJECTES I VISUAL "CALENDURETA"

Del 2 al 14 de maig de 2024, arrancarà l'II Calendureta, dues setmanes carregades de molts espectacles. Sent una oportunitat única al nostre país de poder veure, conéixer i gaudir de les millors companyies de teatre de titelles de països com: Mèxic, el Perú, el Brasil, l'Uruguai i Espanya. Si us interessen aquestes dates, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per a obtindre informació més detallada sobre els espectacles, franges d'edat, etc. Que comence la festa dels Titelles!

Des d'infantil a tota primària
En Sala La Carreta
Espectacles en castellà
VICENT, EL PIRATA VALENT – Cia. La Carreta Teatre
23 i 24 de maig de 2024 - 10:00h i 12:00h

Un màgic espectacle que narra l'aventura imaginària d'un xiquet que complix el major dels seus somnis, ser pirata i viatjar al fons del mar. Una proposta plena de màgia i il·lusió aconseguida amb la tècnica de teatre negre i la llum ultravioleta. Una apassionant aventura plena de poètica visual i una fantàstica banda sonora que convertix el nostre muntatge en un espectacle per als sentits. "Pasen i vegen, màgia i fantasia caminen de la mà en VICENT, EL PIRATA VALENT".

Infantil (de 2 a 5 anys)
En Sala La Carreta
Espectacle disponible en castellà i valencià